تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۲۵ دی ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۶ نظر
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ مطرح کرد؛

چرا بودجه آموزش و پرورش در سال آتی کم شده ؟ | آموزش آنلاین کاستی‌های جدی زیرساختی دارد

احسان عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفت: مشکل در حوزه آموزش مجازی بسیار وسیع است. پس از جنگ ۱۲ روزه، کمیسیون آموزش مجلس به موضوع ورود پیدا کرد و براساس گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم مشخص شد که حدود ۹۰۰ سرور کم داریم.

کلاس آنلاین

رویداد۲۴| محمد آیتی: امشب دقیقا یک هفته می‌شود که اینترنت بین‌المللی قطع و زندگی روزمره مردم با مشکلات متعددی مواجه شده است. عدم دسترسی به پیام‌رسان‌ها و کاستی‌هایی که اینترنت ملی دارد مردم را کلافه کرده و در حوزه‌های مختلف با مشکلات جدی مواجه هستیم. یکی از این حوزه‌ها نیز آموزش است. دانش‌آموزان ، معلمان و خانواده‌هایشان درحالی به سوی «شاد» راهنمایی می‌شود که اختلالات شدید در این شبکه شاد، مانع از انجام فعالیت‌های معمول است. این وضعیت درحالی است که حداقل از آبان  ۹۸ تا کنون بارها شاهد چنین بزنگاه‌هایی بودیم که اینترنت کاملا قطع شود و شش سال کامل برای تامین زیرساخت‌ها در بخش‌های مختلف از جمله آموزش مجازی فرصت داشته‌ایم اما دریغ ؛ همچنان خبری از نظم و نسقی که بهبود قابل ملاحظه شرایط را نشان دهد، نیست.

در همین رابطه، احسان عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس به رویداد۲۴ گفت: مشکل در خصوص زیرساخت‌های مجازی آموزش و پرورش به کم‌کاری، عدم‌توجه و ترک فعل‌هایی برمی‌گردد که ارکان مختلفی در آن از جمله وزارت آموزش و پرورش که باید پیگیری اصلی موضوع را انجام می‌داد و زیرساخت‌ها مهیا می‌کرد، وزارت ارتباطات که تامین سخت‌افزاری لازم را در مقطع خودش انجام نداد و مجلس و به خصوص کمیسیون آموزش موثر بودند و البته این موضوع تنها به این یکی، دو سال گذشته برنمی‌گردد.

پشت پرده ضعف‌های زیرساختی آموزش آنلاین

وی افزود: مشکل در حوزه آموزش مجازی بسیار وسیع است. پس از جنگ ۱۲ روزه، کمیسیون آموزش مجلس به موضوع ورود پیدا کرد و براساس گفته مسئولان وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم مشخص شد که حدود ۹۰۰ سرور کاستی است، یعنی حدود ۴۸۰ سرور وزارت آموزش و پرورش و تقریباً ۴۰۰ سرور وزارت علوم کم دارند.


بیشتر بخوانید: تعلیق آموزش در نبود اینترنت/ دانش‌آموزان سرگردان؛ معلمان نگران


نماینده مشهد تصریح کرد: علاوه بر سرور، این دو وزارتخانه به حافظه زیادی احتیاج دارند و فقط دو پتابایت حافظه شبکه شاد است و از ۱۶ میلیون دانش‌آموز شاید به زحمت دو، سه میلیون نفر بتواند به خوبی از این سیستم بهره ببرند. یکی از عمده دلایل این نقص این است که ما زیرساخت‌های سخت‌افزاری سرور‌ها را نداریم. از طرفی، حافظه باید ۱۲ پتابایت باشد که اکنون یک ششم آن موجود است.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: کمیسیون ما در دو جلسه این موضوعات را بررسی کرده و یک شرکت دانش‌بنیان داخلی در معاونت علمی ریاست‌جمهوری ادعا کرده می‌تواند سرور‌ها را تامین کند و جلسه‌ای هم با آن شرکت در حضور دستگاه‌های مربوطه برگزار کردیم. حال توافق شده که به زودی یک جلسه نهایی با حضور رییس کمیسیون آموزش مجلس و وزرای آموزش و پرورش، علوم، ارتباطات و شرکت سازنده برگزار شود. همچنین یک صنعت هم در کشور به واسطه پرداختن به مسئولیت اجتماعی‌اش اعلام آمادگی کرده که برای این موضوع تامین اعتبار کند که از قرار معلوم هفت، هشت همت پول نیاز است.

عظیمی‌راد گفت: پیش‌بینی ما این است که تا ابتدای سال تحصیلی آینده، تمام سرور‌ها ساخته یا خریداری شود تا مشکل خاصی در بخش زیرساختی نداشته باشیم.

فاجعه کاهش بودجه آموزش و پرورش

وی در پاسخ به اینکه امکان دارد به خاطر ترک فعل‌هایی که در توسعه زیرساختی آموزش مجازی صورت گرفته، وزیر آموزش و پرورش مورد استیضاح قرار بگیرد؟ گفت: مشکل بزرگ‌تری در این راستا وجود دارد. مسئولان آموزش و پرورش برای گنجاندن در بودجه ۱۴۰۵ پیشنهاد دادند ردیف اعتباری برای شبکه شاد منظور شود که به باور من، توقع درستی است. در حال حاضر آموزش و پرورش ۵۰۰ میلیارد تومان به وزارت ارتباطات بدهی دارد آن هم به خاطر اینترنت شبکه شاد. وزارت آموزش و پرورش یک ردیف بودجه ۱.۵ همتی نیاز دارد تا شبکه شاد را تقویت کند و دولت با وجود این پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش و دغدغه مجلس این موضوع را در بودجه نیاورده است.


بیشتر بخوانید: آموزش تعطیل و وزیر آموزش در هپروت | آقای وزیر! معلم چگونه باید دانش آموز فقیر را قانع کند؟ در پاسخ به سوال «چرا گرسنه هستیم» چه باید گفت؟


نماینده مشهد تصریح کرد: رییس‌جمهور بر تقویت آموزش و پرورش تاکید داشته و دارد، اما من این نقد را دارم که چرا بودجه وزارت آموزش و پرورش در سال آتی، حدود دو درصد کمتر از سال جاری شده است. اکنون بودجه آموزش و پرورش ۹.۹ درصد از بودجه عمومی کشور است و با لایحه بودجه‌ای که ما دادند می‌بینیم که این رقم به هشت درصد رسیده است و این اتفاق، فاجعه است.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس افزود: متاسفانه مجلس کار خاصی در خصوص این دغدغه نمی‌کند و پیگیری جدی ندارد، در حالی که اکنون بودجه در اختیار ما است و مجلس می‌تواند تغییر دهد، اما ملاحظات زیادی منظور می‌شود و بعد همین موضوعات مهم دیده نمی‌شود و آسیب آن را شاهد هستیم و هر سال افسوس می‌خوریم که کاش این موضوع را در بودجه لحاظ می‌کردیم. به نظر من، استیضاح وزیر آموزش و پرورش به واسطه مشکلات آموزش مجازی صورت نخواهد گرفت، زیرا ایشان به تنهایی مقصر نیست و شاید برخی موضوعات متوجه او شود، ولی دیگران هم مقصرند از جمله خود ما در مجلس. اساساً سیستم، ناکارآمدی دارد و این موضوع در ادوار وزارت آموزش و پرورش و مجالس گذشته بوده است. حال در تلاشیم که امسال در مجلس به خوبی در این رابطه به وظیفه خود عمل کنیم.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۵
0
12
به جای آن بودجه جامعه المصطفی زیاد شده!
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۵
0
7
وقتی الویت اموزش و پرورش فقط گسترش نماز هست . دیگه بودجه هم لازم ندارد. بودجه های قبلی هم هدر دادند . مردم هم که دارند با پول جیب خودشان بچه هار ا اموزش می دهند . وقتی متوسط نمره کشور زیر ده هست آیا آموزش و پرورشی وجود دارد ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۵
0
10
بودجه امام زیاد شده تا سید حسن بیشتر بخورد و تنش گنده تر شود و دعاگو باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۵
0
4
بودجه مراکز مذهبی در سخت ترین روزهای معیشت مدام فربه تر میشه.. نظام مقدس نه تنها عقب نشینی د مقابل خولست ملت نمی کنه بلکه دهن کجی رو به حد اعلا می رسونه و بالغ بر 35 درصد بودجه رو صرف نهادهای بی مصرفی مقل صدا و سیما و جامه الامصطفی و ... می کنه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۵
0
2
الان من کنکوری از تنها ویدیوهای آموزشی کنکوری تستی با کیفیت رایگان این کشور میتونم پر شاپ دسترسی داشته باشم که اونم قراره قطع بشه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۴/۱۰/۲۶
0
0
از برکات مدیریت هیاتی جمعیت ایران رو به کاهش است. همچنانکه محیط زیست هم روبه نابودی است. حرث و نسل درحال نابودی.
نظرات شما